Yoga pentru incepatori: 5 pozitii pe care oricine trebuie sa le stie

September 15, 2016 Scris de OZ - No Comments

Vreau sa continui seria clipurilor legate de sport si viata sanatoasa (cititi si “Cum m-am apucat de sport si nu m-am mai lasat) cu un material despre yoga pentru incepatori (asa cum sunt si eu). De aceasta data am avut nevoie de ajutor, asa ca am avut si un invitat special: Laura Calin. Nu este instructor de yoga, dar este partener si yoga girl la www.yogacity.ro, ceea ce o face sa fie in masura sa ne arate cateva pozitii pentru incepatori, pe care le putem practica si acasa.

yoga

Foto & video: Iuliana Popescu

Ce exercitii yoga ne invata Laura?

 1 si 2. Salutul soarelui: Surya Namaskar – The Sun Salute

Salutul Soarelui este piatra de fundatie in practica yoga. Ne ajuta sa ne concentram mental si sa ne putem controla corpul si posturile pe care urmeaza sa le facem.

Salutul soarelui 1

3. Trikonasana 

Aceasta asana reduce stratul de grasime din jurul taliei (colaceii). Este doar prima parte a asanei, cea mai simpla. Un alt beneficiu al acestei posturi:  intareste muschii din spatele soldurilor si coapsele.

Trikonasana

4. Warrior pose

O postura care lucreaza cu articulatiile corpului. Se recomanda celor care au un job static, la birou si care nu fac suficienta miscare.

Beneficiile acestei posturi: Tonifiaza abdomenul inferior si zona spinala a coloanei.

Warrior pose

5. Lotus – Padmasana

Este cea mai cunoscuta postura din yoga si se face prin incrucisarea picioarelor (intai dreptul si peste el cel stang).

Ca si beneficii: are un efect calmant, detensioneaza muschii, scade presiunea sangvina si stimuleaza procesul digestiv.

Lotus

Va las aici clipul, dar trebuie sa va avertizez ca sunt super caraghioasa. Se vede ca sunt incepatoare :))) Cu toate astea, m-am distart teribil de tare cu Laura si cred ca asta este tot ceea ce conteaza. Zen-ul a fost asigurat de zambete!

Pe Laura o mai puteti gasi si pe blogul ei de lifestyle www.lauracalin.ro  si mai noi si pe canalul de youtube https://www.youtube.com/user/lauradiv.

Multumim Good Mood pentru gazduire https://www.facebook.com/goodmooddancestudio!

Kisses!

Oz