Restaurantul Marchfelderhof – un must-see in Viena

December 16, 2012 Scris de OZ - 7 Comments

Daca ajungi in Viena si vrei sa traiesti o experienta interesanta chiar si atunci cand iei masa, trebuie sa calci neaparat pragul restaurantului Marchfelderhof. Acesta este situat in afara Vienei, in Deutsch-Wagram, la 30 de minute de mers cu masina. Merita sa faci acest efort!

Trebuie sa mentionez faptul ca nu este un restaurant obisnuit ci mai degraba un restaurant-muzeu, in primul rand pentru ca a fost infiintat inca din 1843, iar in al doilea rand pentru ca in toti acesti ani aici au ajuns numeroase vedete (Richard Burton, Liz Taylor, Richard Gere etc.), presedinti si politicieni. Si poate ca tot nu ar fi fost atat de special daca lucrurile s-ar fi oprit aici, insa exista un obicei care i-a adus restaurantului notorietatea: acela de a lasa suveniruri la plecare. Asa se face ca in Marchfelderhof, oriunde intorci capul ai ceva de descoperit, de admirat, fie ca este vorba despre un tablou, o pictura, un instrument muzical, un accesoriu vintage sau chiar un obiect de imbracaminte.

Nici pe tavan nu poti sa iti “odihnesti” privirea, caci de el atarna o multime de alte obiecte interesante. Ai mai putea crede ca baia este singurul loc unde nu exista “mostre” de istorie, insa nu este asa! La baie m-am simtit ca o adevarata Marilyn Monroe care isi pudreaza nasul in propria cabina, inainte de a-si interpreta rolul intr-un film.


Pe fundal se pot vedea obiectele decorative din baie

De fapt, inca de cand ajungi aici te simti ca o vedeta pentru ca ti se intinde covorul rosu si chiar esti lasat sa tai o panglica de inaugurare, ca si cum ai fi cea mai importanta pensoana care le calca pragul.

In ciuda aspectului de muzeu este, totusi, un restaurant iar meniul nu dezamageste nici el. Preparatele sunt traditionale, insa extrem de bune. Pentru preturi va recomand sa accesati: http://www.marchfelderhof.at/spargel.htm

Pentru mine, aceasta a fost una dintre cele mai frumoase experiente din Viena si nu as ezita niciodata sa mai merg la Marchfelderhof.

Galeria oficiala de fotografii:
http://www.marchfelderhof.at/bildergaler.htm