Ce sa faci in Corfu 2

June 2, 2015 Scris de OZ - No Comments

Va spuneam saptamana trecuta ca, atunci cand vizitati Grecia, este bine sa faceti cat mai multe excursii optionale. Eu am ales sa vizitez si Achilleion, palatul imparatesei Elizabetha a Austriei (supranumita Sisi).

Fusesem deja in Viena la Schönbrunn si eram curioasa sa vad cum arata casa de vacanta a lui Sisi. Trebuie sa va spun inca de la inceput ca este unul dintre cele mai frumoase palate pe care le-am vazut vreodata. Si cand spun asta nu ma refer la opulenta. Palatul Achilleion mi-a dat senzatia ca ar fi potrivit pentru o printesa moderna, un loc in care este imposibil sa nu iti doresti sa ramai, sa locuiesti. Am ramas profund impresionata nu doar de interioare, ci si de gradinile palatului. Nu ai cum sa nu vrei sa te pierzi printre palmieri si trandafiri, sa te plimbi pe alei si sa admiri frumoasa panorama a marii Ionice, asa cum probabil obisnuia sa o faca si Sisi. Se pare ca imparateasa a fost fascinata de Ahile, caruia i-a dedicat aceasta resedinta (de aici si denumirea). Desi  locul abunda in statui si picturi cu Ahile, cele mai frumoase si impozante sunt cele din gradina: una surprinde moartea eroului, iar alta il infatiseaza ca un gardian care pazeste palatul si orasul.

Foto: Buburuza Travel

Se spune ca Sisi isi petrecea timpul in acest palat de doua ori pe an: primavara si toamna. In ciuda frumusetii locului, se pare ca o superstitie a facut-o sa nu mai treaca pragul palatului Achilleion. In camera in care se aranja, Sisi avea o oglinda foarte mare, care s-a crapat in mod neasteptat. Si in ziua de astazi continuam sa consideram ca o oglinda sparta aduce ghinion, asa ca nu trebuie sa ne mire faptul ca Sisi in 1890 s-a speriat atat de tare de aceasta intamplare incat nu a vrut sa mai petreaca nicio zi in acest palat.

Oglinda crapata inca se afla in camera imparatesei, asa ca o puteti vedea atunci cand vizitati acest loc superb.

Biletul costa 7 euro.

IMG_3265
IMG_3349
IMG_3357

Am purtat:

Tinuta H&M
Ochelari Polaroid Optiblu 
Geanta Busta

IMG_3361
IMG_3373
IMG_5087
IMG_5090
IMG_3423
IMG_3384
IMG_5253

In aceeasi zi am vizitat si Insula Pontikonisi (Soarice) unde se afla si Manastirea Vlaherne. Acesta este cel mai bun loc unde pasionatii de fotografie pot surprinde avioanele care aterizeaza pe aeroport. Tot aici am vazut si cel mai frumos grec din aceasta excursie 😀 Asa ca, daca vizitati insula, nu ratati magazinul de suveniruri :))

IMG_5202
IMG_5186
IMG_5233
IMG_5195

Distractia din acea zi ne-a costat in jur de 15 euro. In portul vechi sunt barci-submarin (nu stiu cum altfel sa le descriu), care te plimba o ora si poti vedea pesti, caracatite si  homari, dar iti ofera si un spectacol cu  lei de mare. A fost o experienta interesanta!

IMG_5467
IMG_5415
IMG_5385
IMG_5370
IMG_5451

Daca planuiti o excursie in Corfu, nu ratati postarile:

Ce sa faci in Corfu, unde sa te cazezi in Corfu si O zi in Albania.