Cum a fost la a zecea editie Feeric Fashion Week

July 29, 2017 Scris de OZ - No Comments

In perioada 17-23 iulie s-a desfasurat la Sibiu a zecea editie Feeric Fashion Week. Fara niciun fel de exagerare spun ca acesta este cel mai important eveniment de moda din Romania si o spun dupa mai bine de zece ani de mers la evenimente de moda. Desigur, “haters gonna hate”. Asa se face ca unii designeri din Bucuresti se mai trezesc vorbind, fara sa aiba habar ce se intampla la Sibiu, fara sa fi participat la vreo editie a festivalului pe care il vad ca un mic eveniment de provincie. Cata rautate! Realitatea este cat se poate de departe de acest scenariu si in spatele Feericului se afla o uriasa echipa si unele dintre cele mai creative minti.

Eu am participat la Feeric pentru al patrulea an consecutiv, din care in ultimii doi in calitate de ambasador, si chiar eram curioasa sa vad cu ce ma mai pot surprinde anul acesta organizatorii. In fiecare an am avut cate o l0catie preferata, iar colectiile sunt tot mai bune de la an la an.  Acum doi ani am ramas impresionata de prezentarea din aeroport, anul trecut nimic nu a egalat prezentarea de la Castelul de lut…. ei bine, anul acesta, pe locul 1 in topul preferintelor mele a fost prezentarea de la Muzeul Astra.

Inca de la intrarea in muzeu am fost preluati de trasuri. Dupa o plimbare de 5-10 minute, am aflat intregul scenariu: toti reprezentam alaiul unei nunti, am fost condusi de muzicanti si, din loc in loc, aveam sa descoperim creatiile designerilor Lavinia Ilies si Sebastian Roncea. Nu au lipsit nici artistii de muzica populara, iar modelele si-au jucat exceptional rolurile. Fiecare cuplu se ocupa cu “treburi gospodaresti”, asa cum au facut-o strabunicii nostri si in momentul in care alaiul ajungea in dreptul portii lor, ieseau si ne intampinau. Astfel aveam ocazia sa le descoperim “straiele”. Ei bine, aceasta experienta mi-a mers direct la suflet. Totul apare si in vlogul pe care le-am filmat o saptamana intreaga la Sibiu, si pe care l-am postat deja pe YouTube, asa ca nu-l ratati:

O alta locatie deosebita din acest an a fost Cariera de piatra Turnu Rosu. Singurul “inamic” din acea zi a fost caldura, dar imaginile surprinse de fotografi demonstreaza cat de spectaculos a fost totul.

IMG_2475

IMG_2476

Iar in top 3 as include si plimbarea cu hidrobicicletele de la Zoo, acolo unde modelele ne-au asteptat in barci, pe lac, sa descoperim creatiile pe care le purtau. It was awesome!

IMG_2474

IMG_2473

Si daca ar fi sa fac un top 5 (da, nu ma pot limita la 3), as mai include si prezentarea de la Castelul de Lut si pe cea de la Domeniile Jidvei – Crama Tauni.

IMG_2477

IMG_2472

IMG_2471
Trebuie sa fii ipocrit sa te uiti la aceste imagini si sa continui sa crezi ca Feericul este “un mic eveniment de provincie”.

Dar sa vorbim si despre colectiile prezentate in cadrul festivalului. Preferatele mele au fost:

Charles & Ron (Malta)

O colectie plina de culoare cu influente din anii `70 – nu avea cum sa nu ma cucereasca!

charles and ron

Andreea Ciungan

Cand ai purta 99% din piesele unei colectii… <3

Andreea Ciungan

Michelangelo Winklaar (Olanda)

In acest caz m-au cucerit elementele fetish – o colectie cu influente romantice si totusi… atat de provocatoare!

Michelangelo Winklaar

Natalia Manza

Minutiozitatea cu care au fost concepute rochiile este extraordinara!

Natalia Manza

Lui by Luiza

Ah, eleganta femeilor de “altadata”…

Lui by Luiza

Modement (Hong Kong)

Minimalismul nu a fost niciodata atat de chic!

Modement

Irina Dutu Zgaia

Imi plac tinutele colorate, dar asta nu inseamna ca nu pot aprecia o LBD de exceptie, iar colectia Irinei a fost plina de creatii WOW.

Irina Dutu Zgaia

Cu ocazia editiei cu numarul 10, familia Feeric s-a marit cu un nou ambasador international: este vorba despre Derek Warburton (gasiti toate detaliile despre el pe Wikipedia) venit direct de la Hollywood. Prin intermediul lui, despre Feeric s-a scris si in publicatii precum Star magazine, Ok! si Radar online:

derek

Ca de obicei, orice este made in Ro trebuie sa fie intai apreciat de straini si abia apoi incep si romanii sa aiba incredere si sa aprecieze. Singura mea temere este ca atunci cand popularitatea acestui festival va creste (este o certitudine) si in randul “conationalilor”, se va pierde aceasta atmosfera calda si va fi inlocuita cu pretentii si superficialitatea celor care nu au crezut de la bun inceput in proiect.

Ramane sa revin cu o noua postare cu tinutele pe care eu le-am purtat la Feeric.

Kisses!

Oz