Sneak preview: Made by OZ – Prima colectie de coliere handmade

January 22, 2012 Scris de OZ - 11 Comments
Am fost mereu o fire artistica. In copilarie ii faceam o multime de haine papusii mele Barbie (chiar si crosetate) iar pasiunea pentru desen a facut parte din viata mea mult timp. Am inceput sa desenez primele schite de design vestimentar in scoala generala iar in liceu am fost cea mai fericita cand am aflat ca, in loc de orele obisnuite de desen, aveam sa fac design vestimentar (am facut liceul la Jean Monnet). In clasa a 10-a am vrut sa ma transfer la Tonitza – sectiunea de design vestimentar. Din pacate nu mai aveau locuri decat la desen animat si, chiar si asa, ca sa intru trebuia sa fac o multime de ore de meditatii in care sa invat sa pictez, sa desenez natura moarta ceea ce nu ma atragea deloc. Asa ca am abandonat planul.

In clasa a 12 m-am gandit ca as putea sa aleg o facultate de design. M-am lovit din nou de un obstacol: “frustrarile” profesoarei mele de design vestimentar. Fiind dezamagita de cursul vietii ei (nu cred ca exista designer care sa termine cursuri de specialitate si sa-si doreasca sa ajunga profesor) nu a putut sa ma incurajeze. Tin minte si acum ce mi-a spus: “daca nu ai bani sa-ti incepi propria afacere, dupa ce termini, faci facultatea degeaba.” Acum mi se pare stupid ca am ascultat-o. Atunci ajunsesem sa-mi doresc doar sa fac o facultate care sa imi solicite creativitatea (in familia mea cam toti au facut ASE-Contabilitate). Eu imi doream altceva! Am ajuns sa fac Jurnalismul si nu regret deloc. Cred ca a fost cea mai inspirata alegere cu atat mai mult cu cat, in prezent, lucrez la Diva Hair.ro fiind mereu conectata la tot ce inseamna moda.

Totusi, pasiunea pentru design a ramas… Inca de acum doi ani am avut prima tentativa de a realiza “ceva”. Atunci a aparut Made by OZ si o colectie de 10 genti.

La sfarsitul anului trecut mi-a venit o noua idee, aceea de a realiza coliere statement. Nu am stat mult pe ganduri si am trecut la treaba. Momentan am realizat 5 modele, insa colectia finala va avea 10.

Le veti putea vedea la a doua editie Ab. Fab din 2012.

PS: Detaliile despre colectie, in curand, pe http://made-by-oz.blogspot.com/

Foto by Roxana Arghirescu