[email protected] #4: Machiajul fetei patrate

January 31, 2016 Scris de OZ - No Comments

Ea este Raluca si are fata patrata 🙂 Dintre toate tipurile de fete, aceasta mi se pare cel mai greu de machiat. Totusi, cu putina culoare si cateva umbre, desi nu sunt un chirurg plastician, am reusit sa-i armonizez trasaturile.

Contouring pentru fata patrata:

Fata ovala este cea ideala. De aceea, in cazul celei patrate se urmareste umbrirea tamplelor si a maxilarului.

Femeile cu fata patrata nu au pometii accentuati, ceea ce inseamna ca trebuie sa-i evidentiezi tot prin machiaj. Blush-ul se aplica exact pe mijlocul pometilor si se pierde usor spre tample.

Reguli de care sa tii cont cand machiezi o fata patrata

Ce am incercat sa obtin cand am machiat-o pe Raluca?

– Sa-i maresc ochii. Cu cat sunt mai bine conturati, cu atat maxilarul va parea mai mic. In plus, si in make-up se aplica aceleasi reguli ca in moda. Daca atunci cand ne alegem hainele, incercam sa camuflam zonele cu probleme si sa punem in evidenta atuurile, acelasi lucru vom face si cu ajutorul fardurilor. Prin urmare, niste ochi expresivi vor distrage atentia de la un maxilar pronuntat.

– Sa-i corectez ochii descendenti. Acest lucru se poate face prin aplicarea unor culori inchise in colturile exterioare ale ochilor, dar si cu ajutorul tusului. Eu voi prefera mereu tusul. Efectul de lifting  pe care il obtin cu ajutorul tusului nu se compara cu nimic.

– Sa-i maresc putin buzele si sa le rotunjesc. Rotunjimile sunt obligatorii in cazul fetei patrate. Practic, este obligatoriu sa “tai” orice trasatura ascutita si sa indulcesc aspectul fetei.

Iata si rezultatul:

before and after makeup  2 before and after makeup  3

before and after makeup
before and after makeup  5

Ce parere aveti despre aceasta transformare?

Intre timp, am terminat cursul de make-up pentru incepatori de la DallesGO si am sustinut si examenul final. Abia astept sa va arat ce machiaj am realizat.

Kisses!

Oz