De ce m-am inscris la Academia de make-up Georgiana Codinca

December 18, 2016 Scris de OZ - No Comments

La sfarsitul lunii noiembrie am terminat cel de-al patrulea curs de make-up. Aventura mea in acest univers fantastic a inceput in urma cu un an si jumatate. Primul curs absolvit si acreditat de stat a fost la Monroe Makeup Academy. Apoi am absolvit inca doua cursuri la DallesGo cu Nick Barna, iar acum m-am orientat spre Academia de make-up Georgiana Codinca.

A photo posted by Oana Zidaru (@oana_zidaru) on


Probabil ca multi se intreaba de ce atat de multe si intr-un timp atat de scurt. Explicatia este cat se poate de simpla: cati make-up artisti, atatea tehnici! Prin urmare, vreau sa invat tehnica de la cat mai multi profesori, sa “fur” trucurile lor de machiaj si sa imi formez propriul meu stil. Acestea fiind spuse, zic sa intru in detalii si sa punctez toate aspectele care m-au determinat sa aleg sa urmez cursurile Academiei de make-up Georgiana Codinca:

Este singura scoala de make-up unde predau doi profesori intr-un singur curs

Spuneam ca vreau sa interactionez cu cat mai multi make-up artisti. Ei bine, aceasta este singura scoala din Romania (sau cel putin singura pe care eu o stiu) unde predau doi profesori: Georgiana Codinca si Alexandra Flaminzeanu. Poate ca este debusolant pentru incepatori sa invete tehnica de la doi profesionisti in acelasi curs, dar pentru mine a fost un deliciu!

Academia de makeup Georgiana Codinca 3

Nu colaboreaza cu un singur brand de make-up

Un alt aspect important pentru mine a fost acesta: scoala nu are un contract cu un singur brand de make-up care sa asigure produsele pentru cursanti. Nu cred ca s-a inventat vreun brand care sa aiba toate produsele de exceptie. Prin urmare, spre deosebire de toate celelalte scoli la care am mai fost, aceasta are produse de la o multime de branduri cunoscute: MAC, Atelier Paris, Make up Forever, Paris Berlin, Inglot, Anastasia Beverly Hills, Too Faced. Altfel spus, am folosit produsele preferate ale Georgianei, ceea ce mi se pare din start extraordinar. Astfel este mult mai simplu sa testezi toate acele produse pe durata cursului si sa te decizi daca merita sa le achizitionezi ulterior si sa le incluzi in propria trusa sau nu.

Nu isi “abandoneaza” cursantii dupa absolvire

Un alt aspect important: nu rupi legatura cu scoala dupa ce ai terminat cursul. Academia te ajuta sa faci practica. Nu este exclus sa te ajute sa-ti gasesti si un job. Spre exemplu, unele absolvente lucreaza deja in cadrul emisiunii “Chefi la cutite”. Totul depinde de perseverenta, talentul si ambitia cursantelor. Scoala iti ofera o multime de oportunitati sa te afirmi.

Cadourile din partea academiei la inceperea cursurilor

Pana acum am intalnit urmatoarele situatii:

– lucrezi cu pensulele scolii, dar la final tot trebuie sa-ti cumperi un set ca sa te apuci de treaba.
– scoala nu iti ofera pensule, trebuie sa ai deja un set atunci cand incepi cursurile.

La Academia de makeup Georgiana Codinca, in pretul cursului este inclus un set de pensule si un beauty blender – produsele cheie pentru orice make-up artist la inceput de drum.

beauty blender

set pensule

Cea mai frumoasa academie

Nu ai cum sa nu ramai placut impresionat de aspectul Academiei. Este de departe cea mai frumoasa scoala in care am pus vreodata piciorul. O sa las imaginile sa “vorbeasca”:

Academia de makeup Georgiana Codinca

Academia de makeup Georgiana Codinca 4

Academia de makeup Georgiana Codinca 2

Pozitionarea centrala

Un alt plus este pozitionarea foarte buna a scolii: fix in miezul Bucurestiului, la Romana. Este un avantaj atat pentru cursante, cat si pentru modelele care pot gasi si ajunge cu usurinta la scoala de make-up.

Fotografii profesionale cu machiajele realizate

La aceasta lista trebuie sa mai adaug un plus: faptul ca la finalul fiecarui curs se fac fotografii cu un aparat profesional si cu ring light. Practic, ti se pune la dispozitie kit-ul ideal pentru ca machiajele realizate de tine sa fie surprinse in fotografii de calitate. Pe mine m-au ajutat foarte mult aceste fotografii pentru ca astfel am putut sa dau contur unui nou proiect: “Bloggers meet Oz make-up”. Mai exact, in locul unor modele obisnuite, am invitat 10 bloggerite sa se lase pe mana mea si sa le fac un makeover prin machiaj. Ce a iesit, puteti vedea in galerie de pe facebook.

oz makeup 2

oz makeup 3

oz makeup
Astea sunt impresiile mele la cald, dar daca aveti si alte intrebari, le astept cu drag.

Detalii despre cursuri veti gasi si pe site-ul academiei: https://www.georgianacodinca.ro.

Kisses!

Oz