Cum sa iti faci o coafura de efect folosind un burete pentru cocuri

April 4, 2012 Scris de OZ - 8 Comments

Aveam in plan acest tutorial inca de la inceputul anului. Ramasesem datoare cu el de cand am postat primele fotografii in care am inclus acest coc, in postarea “Tinuta perfecta pentru un Revelion de vis“. L-am refacut apoi, intr-o alta forma, la targul Absolutely Fabulous si a fost atat de admirat incat mi-am spus ca trebuie sa urgentez putin lucrurile si sa pregatesc aceasta postare. Vremea din weekendul trecut m-a cam tinut in casa si desi mi-a amanat sedinta foto din natura, m-a ajutat sa fac fotografiile pentru aceasta postare.

Iata cum puteti realiza, pas cu pas, o coafura simpla, de efect, cu ajutorul unui burete pentru cocuri si cateva agrafe:

Coafura se poate realiza atat pe un par drept cat si pe unul cu onduleuri lejere. Eu prefer ultima varianta:

 Separati o suvita cat mai mare din breton. Trasati in jurul ei o carare in U intors:

Folositi fixativ pe ambele parti ale suvitei pentru a evita firele rebele. Parul trebuie sa fie foarte neted:

Acesta este buretul minune. Stiu, arata tare ciudat. Din pacate se comercializeaza doar in 2 nuante: crem si maro. Eu l-am cumparat online de aici. Initial l-am luat strict pentru a-mi face bretonul retro/ pin-up, insa jucandu-ma cu el mi-am dat seama ca il pot folosi la mult mai multe coafuri.

Suvita de par se ruleaza pe buretul de cocuri. Acesta trebuie sa fie pozitionat sub suvita, nu deasupra ei. In caz contrar nu o sa iasa cocul.

Suvita se ruleaza pana la radacina iar buretul se indoaie pana devine rotund.

Se fixeaza buretul cu cateva agrafe.

Asa ar trebui sa arate dupa ce a fost fixat. Eu folosesc doar doua agrafe pentru aceasta operatiune.

Deoarece parul este strans doar la baza cocului, acesta trebuie sa fie impins, cu ajutorul degetelor, pe toata suprafata cocului.

Daca simtiti ca nu este foarte fix, puteti sa mai folositi cateva agrafe si fixativ. Daca parul a fost rulat bine pe, nu ar trebui sa mai aveti nevoie de alte retusuri.

A fost simplu, nu-i asa?
Iata cum arata cu parul desfacut, asa cum l-am purtat in postarea cu tinuta pentru Revelion:

Si asa arata cu parul prins, cum l-am purtat la Ab. Fab.

Va place rezultatul?

PS: Pentru buze am folosit un nou tatuaj temporar de la Violent Lips – Glitterati. De aceasta data am optat pentru varianta Crimson. Fiind la a doua utilizare (prima data le-am folosit in sedinta foto pentru colectia de coliere Made by OZ) m-am chinuit mai mult, am vrut sa iasa si mai bine. In final am fost mai multumita de rezultat.

 


Puteti comanda si voi
tatuaje pentru buze la adresa [email protected]