Cum sa faci o funda din par

December 6, 2014 Scris de OZ - 2 Comments

Fundele din par sunt atat de dragute! Cum sa nu-ti placa?! Unde mai pui ca se realizeaza si usor. Mie nu imi ia mai mult de 15 minute sa imi aranjez parul sub forma unei funde!

6 DSC_0019

Secretul acestei coafuri?

Parul trebuie sa fie indreptat foarte bine. Eu folosec placa ProCare Sonic de la Philips, prevazuta cu Tehnologia avansata Philips EHD+, care  distribuie caldura uniform, asigurand o protectie suplimentara. In plus, aceasta are vibratii delicate Sonic, iar  acestea au rolul de a distribui parul in mod uniform de-a lungul placilor si de a-l indrepta intr-un timp redus.

Pentru a realiza o funda din par, veti avea nevoie si de un fixativ cu fixare medie (pentru ca acesta da un aspect natural parului), dar si de un pieptan si de multe agrafe.

Eu am foarte multe fire de par scurte, care se regenereaza, si din aceasta cauza imi prind parul pe spate destul de rar. Totusi, atunci cand o fac, am grija sa potolesc firele rebele. Cum fac asta? Nu pulverizez fixativul direct pe par, pentru ca nu vreau sa-mi incarc parul inutil, ci aplic un strat pe un pieptan cu zimti desi si pe acesta il trec prin par de la radacina spre baza cozii. Astfel obtin un aspect neted fara sa dau senzatia de par imbacsit cu fixativ.

Funda se realizeaza cel mai bine pe un par drept, de aceea insist pentru folosirea placii pentru par – coafura va arata mai finisata si totodata mai elegant. Este putin mai complicat de realizat pe un par tuns in scari (asa cum este al meu), dar nu imposibil! Daca si voi sunteti in aceasta situatie, trebuie doar sa folositi mai mult fixativ pentru a “lipi” firele mai scurte de restul fundei.

Urmariti acest tutorial daca vreti sa realizati o funda din par: